Samenwerking met Amsterdam Museum, Canal Company, Refugee Start Force en Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen

Sinds februari 2016 organiseert het Amsterdams Museum in samenwerking met Refugee Start Force wekelijks speciale museum rondleidingen voor vluchtelingen. Vanaf 29 juni 2016 organiseren we speciale rondvaarten door de Amsterdamse grachten. Dit gebeurt op verzoek van verschillende vluchtelingen die deelnamen aan de gratis rondleidingen die het museum wekelijks organiseert. De deelnemers hoeven ook voor de rondvaarten niet te betalen: deze gratis introductie op de stad is mogelijk gemaakt door Canal Company, Refugee Start Force en Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, departement Amsterdam. Op 29 juni en 13 juli 2016 stonden de eerste twee rondvaarten gepland. De volgende tour vindt plaats op 26 oktober.

Voor meer info en inschrijving: Marloes Neuvel (m.neuvel@amsterdammuseum.nl).

Foto compilatie Het Parool

Gratis rondleidingen

De rondvaarten zijn een vervolg op de rondleidingen voor vluchtelingen. Sinds februari van dit jaar organiseren we samen met Refugee Start Force elke woensdag een gratis rondleiding aan voor nieuwe Amsterdammers. De deelnemende vluchtelingen bezochten niet alleen het Amsterdam Museum, Museum Willet-Holthuysen, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, het Bijbels Museum en het Cromhouthuis, maar ook de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam, een productie van het Amsterdam Museum.

Over het het Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad, over toen, nu en straks. Vier kernwaarden – ondernemerschap, vrijdenken, creativiteit en burgerschap – kenmerken de identiteit van de stad. Aan de hand van deze begrippen wordt de geschiedenis tot leven gebracht en gekoppeld aan heden en toekomst. Het museum ziet het als zijn maatschappelijke taak om het verhaal van Amsterdam toegankelijk te maken en aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Het Amsterdam Museum wordt structureel gesteund door de BankGiro Loterij en de Gemeente Amsterdam.

Zie ook: Amsterdam Museum website

Over Refugee Start Force

Refugee Start Force is een netwerk community waar vluchtelingen, Nederlandse vakgenoten, organisaties en bedrijven contact kunnen leggen. Door vroegtijdig sociale en professionele netwerken te creëren bevordert het platform draagvlak voor de vluchtelingenproblematiek en laat zij vluchtelingen sneller integreren in de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt.

Zie ook Refugee Start Force website en Refugee Start Force Facebook page

Over Canal Company

Canal Company is een typisch Amsterdams bedrijf. In 1984 introduceerde het onder de naam Canal Bike de waterfiets als nieuw toeristisch vermaak in de toen nog stille Amsterdamse grachten. Inmiddels is Canal Company, waaronder de merken Holland International Rondvaart en Gray Line vallen, één van de grootste rederijen van Amsterdam. Naast de bekende waterfietsen, 1-uur rondvaarten en Hop-on, Hop-off lijndiensten beschikt het bedrijf over salonboten en sloepen, ideaal voor bedrijfsuitjes. Al sinds de oprichting beoogt Canal Company hét toonaangevende entertainmentbedrijf op en rond de grachten te zijn dat bovendien het thema duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Canal Company werd in 2012 bekroond met de Gouden Green Key, in 2014 kwam daar de Zilveren Green Key voor Gray Line bij.

Zie ook Canal website